Welke mogelijkheden zijn er om zonnepanelen te financieren?

Welke mogelijkheden zijn er om zonnepanelen te financieren?

Zonnepanelen worden meer en meer gebruikt ter voorziening van energie. Dit heeft verschillende redenen. Zo wordt het milieu steeds verder aangetast door gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Hierdoor heeft de ozonlaag het zwaar en wordt de lucht vervuild. De overheid stimuleert dan ook groene systemen om zo minder afhankelijk te zijn van gas. Een voorbeeld van deze stimulans zijn belastingvoordelen. Verder kiezen ook veel mensen voor zonnepanelen omdat hier veel geld mee bespaard kan worden. Toch zijn zonnepanelen duur om aan te schaffen. Daarom de vraag: welke mogelijkheden zijn er om zonnepanelen te financieren

Zonnepanelen financieren met spaargeld

U kan ervoor kiezen om zonnepanelen te financieren met uw eigen spaargeld. Het voordeel hiervan is dat u gelijk van de investering af bent. Toch is dit voor vele een behoorlijke hap uit hun spaarpot. Gelukkig hebben zonnepanelen een lange levensduur en duurt het niet lang voordat u de investering er weer uit heeft en zelf winst gaat maken! 

Zonnepanelen financieren met een lening

Omdat zonnepanelen een grote investering zijn is het ook aantrekkelijk om deze te financieren door middel van een lening. Er zijn vele financiële instanties die groene stroom stimuleren. Zo’n lening wordt dan ook wel een groene lening genoemd. Wanneer u een goed terugbetaal plan kan laten zien, bent u snel eigenaar van de zonnepanelen en kan het besparen beginnen. 

Zonnepanelen mee financieren met uw hypotheek

Gaat uw een woning kopen en sluit u daarbij een hypotheek af? Dan is het mogelijk om de zonnepanelen te scharen onder hypothecaire lening. Dit kan je vergelijken met het scharen van verbouwingskosten onder de lening. Toch wordt dit nog niet veel gedaan omdat mensen niet altijd de constructie snappen. Zo wordt gedacht dat dit enkel geldt voor de woning.