Met deze energiezuinige gadgets bespaar je op je energierekening

Met deze energiezuinige gadgets bespaar je op je energierekening

Duurzaam bouwen is vandaag de dag heel populair. Hiermee denk je aan het milieu, maar ook aan je eigen portemonnee. Duurzaamheid kun je toepassen op de bouw van  je huis, maar ook in huis is er steeds meer dat je kunt doen om zuinig met energie om te gaat. Zo kun je in verschillende winkels energiebesparende gadgets aanschaffen die niet alleen leuk of fijn zijn, maar ook bijdrage aan een duurzamer gebruik van energiebronnen. Deze gadgets zijn vaak van toepassing op alledaagse dingen die iedereen in huis wel eens tegenkomt Wij nemen een aantal van deze gadgets met je door, waarmee jij ook eenvoudig energie kunt besparen.

Waterbesparende douchekop

Je gebruikt per dag veel water. Tijdens het wassen van je handen, het doorspoelen van het toilet en vaak ook bij het bereiden van een maaltijd. Tijdens het douchen wordt echter het meeste water verbruikt. Met een waterbesparende douchekop kun je echter veel water en dus ook energie besparen. Zo’n slimme douchekop verbruikt minder water, zonder dat jij dit voelt als jij er onder staat. Dat zorgt ervoor dat er minder water verbruikt wordt, en is er ook minder energie nodig om het water op te warmen. Zo kun jij alsnog lekker douchen, maar draag je bij aan het besparen van energie.

Telefoonoplader op zonne-energie

Niemand kan tegenwoordig nog zonder zijn of haar smartphone, en hangt het apparaat vrijwel iedere dag aan de oplader. Het iedere opladen van een smartphone is een vast ritueel, maar in een jaar vrij veel energie. Zeker wanneer er in één huishouden meerdere smartphones moeten worden opgeladen. Een oplader op zonne-energie verzamelt de hele dag energie uit zonlicht, en juist met die energie kun jij in de avond je smartphone opladen. Dat is nog een effectief gebruik maken van zonnekracht.

Stand-by killers

Veel van de energie die in huis gebruikt wordt, wordt gebruikt door sluipverbruikers. Sluipverbruikers zijn apparaten waarvan je denkt dat ze uit staan, maar toch energie blijven verbruiken. Denk bijvoorbeeld aan de televisie. Wanneer deze op stand-by staat, wordt er toch energie verbruikt. Een makkelijke manier om dit te voorkomen, is gebruik maken van stand-by killers. Deze zorgen ervoor dat het apparaat helemaal uitgeschakeld wordt wanneer je de stand-by modus activeert. Dit kan je energieverbruik in huis tot wel 10% verminderen!

Ook met kleine stapjes draag jij bij aan een beter milieu. Vaak zijn er energie acties bij energieleveranciers, waarbij je een aantal gadgets cadeau krijgt. Als dat nog niet voldoende overtuiging voor je is, met deze kleine stapjes kun je ook je energieverbruik verminderen en dus een leuk bedrag per maand besparen. Elke kleine besparing is er één, en in huis zijn er vaak voldoende besparingen te vinden.