Verschil tussen de grootte van de matrassen

Verschil tussen de grootte van de matrassen

Enkele, dubbele, veer-, schuim-, orthopedische of boxmatrassen, de variëteit aan matrassen die op de markt verkrijgbaar zijn is groot, weet hier de belangrijkste maten van de matrassen.

De verscheidenheid aan matrassen op de markt is perfect voor de keuze van elk type lichaam en slaap en voor wat elke klant zoekt. Het assortiment is zeer groot, dus het kan voor veel mensen verwarring veroorzaken als het gaat om het verwisselen van matrassen. Een essentiële factor op het moment van keuze is de grootte van de matras en de impact die elke maatregel heeft op elke persoon. Zo, beter te begrijpen het verschil tussen elke grootte van de matras.

Hebben matrassen een patroon?
De meeste nomenclaturen volgen hetzelfde patroon voor alle merken. Sommige merken hebben echter speciale maatregelen die meer comfort en ruimte voor de meest uiteenlopende klanten omvatten.

De meest voorkomende normen zijn onderverdeeld in twee categorieën: enkele en dubbele normen. Dit als we het alleen over volwassenen hebben, als de kindermatrassen voor elke groeifase meerdere maten hebben. De meting van het product kan variëren tot 2 cm in de productie metingen, die de grootte van de lengte maal de breedte zijn.

De grootte van de matras moet ook overeenstemmen met de grootte van elk bed. De ideale maat is 2 cm kleiner dan de grootte van het bed, gezien de traditionele bedden. In het geval van de bedstee moet de matras precies even groot zijn om perfect en stabiel te zijn. En, altijd goed om te onthouden, moet de grootte van de matras het hele lichaam ondersteunen voor het comfort van de gebruiker.

Een andere doorslaggevende factor bij de keuze van de matras is de diepte, die direct van invloed is op de kwaliteit van de slaap. Verschillende matrassen op de markt zijn dikker om het comfort in verhouding tot de grootte en het gewicht van de drager te garanderen. Het is dus niet alleen noodzakelijk om de juiste meting te controleren, maar ook om aandacht te besteden aan deze kwestie.

Weet wat de maatregelen zijn
Koning grootte
De grootste matras die op de markt verkrijgbaar is, biedt maximaal comfort en ruimte voor de gebruikers. Het kan gevonden worden in 2 verschillende King Size maten met 1,86 m breed en 1,98 m lang, dat noemen we super king size met 1,93 m breed en 2,03 m lang.

Koningin
Iets smaller dan het King Size bed, heeft de Queen nog grotere afmetingen dan het normale tweepersoonsbed en is ook vrij ruim. De afmetingen van de queen matras zijn 158cm breed x 198cm lang.

Een half paar
In de volksmond bekend als de weduwematras, is het een tussenvariant tussen de enkele en de dubbele matras. Het is smaller en biedt meer comfort voor iemand die alleen of zelfs met z’n tweeën slaapt, omdat alleen de breedte een beetje verschilt. De grootte is meestal 1,88m bij 1,28m.

Paar
De standaard en meest gebruikte matras, het herbergt twee personen met een redelijke ruimte. De afmetingen zijn 1,88 m hoog en 1,38 m breed.

Single
De enkele matras is perfect voor mensen die alleen slapen en de afmetingen en de dichtheid zijn ontworpen voor het lichaam van één persoon. De afmeting is 1,88 m hoogte voor 0,78 m breedte, maar deze maat kan variëren in 10 cm, tot 0,88 m afhankelijk van het bed. De dunnere worden meestal gebruikt in stapelbedden of smallere bedden.

Enkele koning
Er is ook de optie van enkele koning, die iets groter is dan het traditionele enkele model, de maatregelen zijn 96 x 203 – Hoewel niet standaard sommige fabrikanten markt.
Bron: Slaaploods