Met deze tips maak je jouw huis Feng Shui

Met deze tips maak je jouw huis Feng Shui

Een Feng Shui-huis straalt rust uit. Wil jij ook een plek creëren om te ontspannen? Dat je naar huis komt, de deur achter je sluit en jezelf verlost van stress en druk. Je eigen rustpunt.

Als je eenmaal met de basis begint, is het maken van je Feng Shui-huis eenvoudig. U zult de resultaten snel zien en opmerken. Je voelt je goed, kalm en ontspannen in je eigen huis. Is dit niet waar we allemaal naar moeten streven? Geleidelijk kunt u hiermee doorgaan en meer geavanceerde niveaus van Feng Shui toepassen. Er zijn verschillende interieur stijlen mogelijk. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen met het bouwen van een Feng Shui-huis.

Ruim je rotzooi op!

Verwijder alles waar u niet van houdt uit uw huis. Rommel opruimen is een belangrijk onderdeel van Feng Shui in uw woninginrichting en het is redelijk betaalbaar. In feite is dit een belangrijke stap op weg naar het creëren van een harmonieuze sfeer in uw huis en Feng Shui-huisdecoratie.

Alle rommel die je in huis bij elkaar hebt, weegt eigenlijk op je. Je ziet het, ervaart het en voelt het. En je moet het blijven schoonmaken en opruimen. Het gaat erom deze last van uw schouders te halen. Letterlijk en figuurlijk. Het klinkt nu misschien een beetje wazig, maar je zult je veel rustiger en meer ontspannen voelen in een leeg, goed georganiseerd huis.

Bovendien is een huis met weinig rommel veel gemakkelijker op te ruimen. De regel hier: houd de vloer vrij.

Schone lucht en veel licht in huis

Lucht en licht zijn twee belangrijke elementen die Feng Shui-energie in uw huis creëren. Ventileer uw woning dus voldoende. Ramen openen en open laten. Voeg ook luchtzuiverende planten toe aan je huis om de lucht schoon en zuurstofrijk te houden. Je kunt ook een luchtreiniger in huis plaatsen, al zijn planten voor dit apparaat min of meer een natuurlijke optie.

Overweeg ook om zoveel mogelijk licht in huis te halen. Heeft u al veel grote ramen? Fantastisch. Zo niet, laat dan de gordijnen gewoon open. Als u meer advies wilt over het plaatsen van raamdecoratie en de invloed hiervan op de lichtinval in het huis, dan kunt u het beste overwegen om te overleggen met een raamdecoratie adviseur.

Houd altijd de energiekwaliteit in huis in de gaten

Let altijd op de energie in uw huis en hoe die energie uw welzijn beïnvloedt. Voel je je op je gemak in je huis? Zit je ergens mee? Maak het een gewoonte om de regels van Feng Shui te controleren. Dit hangt nauw samen met uw eigen geluk en gezondheid.