Waarom je het beste een leiboom specialist kunt inschakelen

Waarom je het beste een leiboom specialist kunt inschakelen

Leibomen doen niet bij iedereen direct een belletje rinkelen maar na het lezen van deze blog zult u er waarschijnlijk van overtuigd zijn dat een leiboom ook iets toe kan voegen aan uw tuin! De naam leiboom is ontstaan door de vorm en de groeimogelijkheden van deze boom. Leibomen heten leibomen omdat de boom een geleide groei doorgaat. Een leiboom wordt geplant aan een raamwerk waaraan deze boom kan groeien. Hierdoor ontstaat een prachtige gecontroleerde groei waardoor de boom in de vorm die u wenst zal groeien. Het raamwerk zal aan het begin nog wel zichtbaar zijn, maar naarmate er meer vertakkingen en bladeren uit de boom groeien zal u enkel nog de boom zien. U herkent leibomen aan de strakke en rechtlijnige uitstraling van de bomen!

Leibomen planten door een specialist

Het is niet raadzaam om uw eigen leibomen te planten en te onderhouden. Het planten van de leibomen dient te gaan aan de hand van een goed raamwerk en een kloppende achterliggende gedachte. Ook zijn niet alle bomen geschikt om als leiboom gebruikt te worden. Het inschakelen van een externe onderneming die verstand heeft van leibomen zal ervoor zorgen dat uw tuin er beter uit zal zien dan ooit. Door de kennis van een leiboom specialist zal de boom op de juiste manier geplant worden en de vertakkingen op de juiste manier uitgroeien. Wilt u dus voor de lange termijn mooie leibomen kopen, neem dan contact op met een specialist!

Leibomen onderhouden door een specialist

Voor het onderhoud van de leiboom geldt hetzelfde als voor het planten ervan. Dit kun je beter door een specialist laten doen! De leibomen dienen ieder jaar gesnoeid te worden, zodat de vertakkingen en bladeren in dezelfde rechte lijnen zullen blijven lopen. Als u dit klusje zelf oppakt, is de kans groot dat u de verkeerde takken snoeit waardoor de volledige rechtlijnigheid van de boom verloren gaat!