Moderne plafondverlichting

Moderne plafondverlichting

In deze moderne tijd zien we dat veel mensen bij een huis gaan voor een Scandinavische of minimalistische stijl. Er zijn veel milde tonen in het interieur en licht speelt een grote rol. Om de perfecte belichting in huis te creëren wordt er slim samengespeeld met de natuurlijke lichtval door de ramen en moderne plafondverlichting. Hierover zal meer worden uitgelegd in deze blog.  

Inbouwspots 

Inbouwspots passen erg goed binnen de moderne stijl omdat ze niet erg opvallen. Deze minimalistische lampen worden namelijk ingebouwd in het plafond. Hierdoor is het armatuur niet zichtbaar en dit zorgt voor een mooi schoon plafond. Een van de redenen dat mensen kiezen voor de inbouwspots is dat er gebruik wordt gemaakt van ledverlichting wat veel milieuvriendelijker is dan de gloeilamp.  

Opbouwspots  

Opbouwspots zijn groeiende in populariteit. Mensen kiezen voor deze moderne plafondverlichting omdat ze met de zichtbare armatuur meer karakter kunnen geven aan het huis terwijl ze binnen de minimalistische stijl blijven. Ook de straal van het licht is goed zichtbaar. Dus wanneer de lamp hangt, kan je de spots in de gewenste richting laten schijnen. Hierdoor heb je altijd een mooie verlichting op de juiste plek. Veel spots zijn kantelbaar waardoor je een mooi accent kan leggen op een hoekje van de kamer, een mooi schilderij of een prachtige plant. Daarnaast kunnen led-opbouwspots gemakkelijk op het plafond gemonteerd worden, waardoor ze ook makkelijk te verplaatsen zijn. Dit vinden mensen fijner dan inbouwspots. Hierbij moet namelijk een heel gat in het plafond worden gemaakt en je kan ze om die reden niet na een tijdje op een andere plek hangen. Veel opbouwspots zijn ook nog eens dimbaar. Het grote voordeel hiervan is dat je de intensiteit van het licht heel eenvoudig zelf kan bepalen, op ieder moment van de dag. Overdag zal je dus een mooi verlicht huis hebben terwijl je ’s avond comfortabel je ogen kan laten wennen aan het donker. Want als je ’s avond laat nog fel licht in de kamer hebt zal het langer duren voordat je in slaap valt.