Ongewenst bezoek bij het verbouwen

Ongewenst bezoek bij het verbouwen

Ben je op dit moment aan het verbouwen of ben je dit binnenkort van plan, wees dan voorbereid op het volgende. Bij een grote verbouwing kan er namelijk wel eens sprake zijn van ongewenst bezoek, hiermee bedoelen we niet je familie die lanskomt, maar ongedierte. Ongedierte zoals muizen of ratten kunnen in de bestaande woning hun eigen plekje hebben gecreëerd onder de vloer of in de muur. Misschien heb je ze zelf nog niet gezien, maar kom je tijdens het klussen keutels tegen, dan is het verstandig om erachter te komen of de muizen en ratten er nog zitten. Hoe je erachter kunt komen of je last hebt van ongedierte? Een wildcamera kopen is vaak de oplossing.

Hoe werkt een wildcamera

Een wildcamera wordt zoals de naam al een beetje doet vermoeden, gebruikt als camera om wilde dieren mee te spotten. Vaak gebeurt dit buiten, maar ook zeker binnen kun je deze camera’s kwijt. De camera’s hebben een gecamoufleerd uiterlijk waardoor het voor de beestjes niet opvalt, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een zilveren camera. Als je ’s nachts wilt kijken of je last hebt van ongedierte, is het niet te doen om een filmpje van 8 uur lang terug te kijken. Een wildcamera filmt alleen momenten waarop er beweging wordt gedetecteerd. Zo kun je gelijk zien hoeveel beelden de camera’s ’s nachts heeft opgepikt en of je last hebt van ongedierte, ideaal!

Opzetten van een val

Uiteraard blijft een ratten of muizenval nog steeds erg populair. Is er ongedierte op de camera opgemerkt of wil je nog extra maatregelen nemen, dan is een val opzetten nog steeds een goed idee. Leg een aantal vallen neer op plekken waar keutels zijn gevonden, bekleedt ze met kaas of pindakaas en hopelijk zijn je problemen snel opgelost.