Simpele woningaanpassingen voor langer woonplezier

Simpele woningaanpassingen voor langer woonplezier

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijk het wordt om je veilig door jouw eigen huis te bewegen. Een ongeluk zit namelijk altijd in een klein hoekje. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel dingen die je kan doen om deze ongelukken te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan kleine aanpassingen in de slaap- of badkamer die het leven een stuk gemakkelijker maken.

Met de juiste woningaanpassingen kan jij nog jaren van jouw eigen woning genieten. Dit kunnen grote verbouwingen zijn zoals een nieuwe slaapkamer op de begane grond of een complete aanbouw om meer woonruimte te creëren. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. In dit blog zullen wij kleine woningaanpassingen bespreken waardoor jij nog jaren van jouw woning kan genieten.

Slaapkamer

Zodra je ouder wordt zal je vanzelf merken dat niet alles meer zo soepel gaat als eerst. Het bed uitstappen is één van die dingen die door de jaren heen steeds lastiger zullen worden. Gelukkig kan je met bepaalde slaapkameraanpassingen jouw dag stukken beter beginnen. Met een pakpaal of bedpapegaai stap jij voortaan makkelijker in en uit bed.

Naast deze simpele aanpassingen kunnen er ook technische aanpassingen in de slaapkamer gedaan worden. Zo kan jij bijvoorbeeld vanuit bed de verlichting en gordijnen bedienen. Ideaal voor als je de gordijnen open wilt doen maar niet zo goed ter been bent.

Badkamer

In de badkamer gebeuren over het algemeen de meeste ongelukken. Het is er immers glad en vaak bevindt er zich een harde ondergrond. Vaak gebeuren de meeste ongelukken bij het in en uitstappen van de douche. De meeste douches hebben namelijk een hoge instap die voor ouderen vaak een hele uitdaging vormt. Met een badkamerrenovatie in 1 dag wordt de douche zo verbouwd dat jij voortaan zonder hoge drempel de douche in kan stappen.

Traplift

Wil jij graag van de bovenverdieping blijven genieten, dan biedt een traplift uitkomst. Met een traplift kom jij zonder problemen boven en beneden en kan je dus nog jarenlang van jouw hele huis gebruikmaken!