Stalen deuren

Stalen deuren

Stalen deuren zijn er in alle soorten en maten. En of het nu om een schuifdeur gaat, of een draaideur, of de gewone deur aan een scharnier; bij allen is de deur netjes, sterk, en duurzaam. Stalen deuren kunnen dan ook overal; als binnendeur of buitendeur, in huis of in het bedrijf.

Beproefde stevigheid

Anders als bij andere materialen is staal beproefd door de jaren heen. Dit voorkomt een domper achteraf. Iedereen weet dat staal prachtig af te lakken is, en dat gelakt staal alles kan verdragen. Denk aan stalen schepen, zij varen door zout zeewater, roesten en verteren niet, en gaan decennia lang mee. Staal is ook stijf, in ieder geval vele malen stijver als aluminium en ijzer, en onverwoestbaar. En dit is die beproefde stevigheid; bij staal geen verrassingen achteraf.

Een sieraad

Een stalen deur is prachtig voor in huis. Mooi zou zijn als je binnenshuis een stalen schuifdeur kwijt zou kunnen. Omdat de deur geen draairuimte nodig heeft win je zo wat ruimte in huis. Stalen deuren zijn naadloos te maken, en mooi te lakken. Omdat staal zo stijf is hoeft de deur niet net zo dik als een houten deur te zijn waardoor de deur vlakker tegen de muur komt. Echt, een stalen deur is een sieraad voor in huis.

Buitendeur

Anders als wat de meeste mensen denken is een stalen deur de ideale buitendeur. Natuurlijk, dat stijve en naadloze, geldt voor een buitendeur net zoveel als voor die stalen schuifdeur binnenshuis. Maar een stalen deur zal minder snel knellen als een houten deur, maar isoleert ook beter als een aluminium deur. Een stalen buitendeur is dus echt een deur die je terug verdient. De deur zelf gaat een leven lang mee, en het drukt de energierekening.

Milieu

Een stalen deur met glas is uiterst duurzaam. Een keer energie gebruiken om de deur de maken, en je hebt een deur totdat het hele pand rijp is voor de sloop. Dan is het nog niet over met de stalen deur; staal is volledig te recyclen. Een oude houten deur moet je laten verbranden, een aluminium deur anders laten vernietigen, maar een stalen deur is her te gebruiken. Best kans als je een stalen deur koopt dat het al iets is geweest. Dat het materiaal is wat eerst een stalen balk is geweest, of een schip, of ook een deur. De voordelen van stalen deuren zijn ten over.