Stiller wassen, deze wasmachines maken zo min mogelijk geluid

Stiller wassen, deze wasmachines maken zo min mogelijk geluid

Een wasmachine kan veel geluid maken bij het wassen van jouw kleding. Vooral tijdens het centrifugeren kan het apparaat flink te keer gaan. Ga je een wasmachine kopen en deze dichtbij de slaap- of woonkamer plaatsen? Dan wil je natuurlijk niet dat hij zoveel lawaai maakt dat je niet in slaap kan vallen, niet fatsoenlijk met jouw bezoek kan praten of de televisie nauwelijks kan horen. Het is dan verstandig om een wasmachine aan te schaffen die zo stil mogelijk is.

Stille wasmachines

Ben je op zoek naar een stille wasmachine, dan moet je letten op het geluidsniveau in dB (decibel). Dat geeft namelijk aan hoeveel geluid iets maakt. Zo heeft fluisteren een geluidsniveau van 30 dB en is het gemiddelde geluidsniveau van gesprek 60dB, van een stofzuiger 70 dB en van een drukke verkeersweg op 10 meter aftstand 80 dB. Het geluidsniveau van een wasmachine wordt gemeten tijdens het centrifugeren. Het is dus het hardste geluid dat het zal maken tijdens het wassen. Een stille wasmachine heeft een geluidsniveau van 73 dB of minder.

WHIRLPOOL FSCR80430

Deze wasmachine van Whirlpool heeft een erg laag geluidsniveau, namelijk 66 dB. Dat is dus lager dan het gemiddelde geluidsniveau van een stofzuiger. Tijdens het wassen is het geluidsniveau 48 dB. De wasmachine heeft een draaisnelheid van 1400 toeren, een vulgewicht van 8 kg en energieklasse A+++. Dankzij de 6th Sense technologie worden de instellingen van de wasmachine continu aan de specifieke lading aangepast. Dat zorgt voor een perfecte verzorging van alle stoffen.

Siemens WM6HXK70NL

Deze Siemens wasmachine heeft een geluidsniveau van 70 dB. Dat ligt een aantal decibels hoger dan de wasmachine van Whirlpool, maar het heeft dan ook een hoger toerental: 1600. Tijdens het wassen heeft het wel een iets lager geluidsniveau, namelijk 47 dB. Bovendien heeft deze wasmachine een groter vulgewicht, namelijk 9 kg, en energieklasse A+++-30%. Het apparaat is voorzien van i-Dos, waardoor de dosering van wasmiddel en wasverzachter automatisch gaat. Dat verzorgt het beste resultaat.

Bosch WAXH2M00NL

Als laatste kan je deze Bosch wasmachine ook zeer stil noemen, dankzij het geluidsniveau van 70 dB tijdens het centrifugeren en 47 dB tijdens het wassen. Ook deze wasmachine heeft een vulgewicht van 9 kg, wat hem geschikt maakt voor gezinnen van 3 personen of meer. Dit apparaat is voorzien van het 4D Wash-systeem, een efficiënt systeem dat ervoor zorgt dat er een soort wasgoedtunnel in de trommel ontstaat, gecombineerd met een krachtige sproeier. Bovendien wordt hiermee het meest zuinig gebruik gemaakt van water en wasmiddel. Het resultaat van deze technologie is brandschoon wasgoed, doordat het water tot diep in de vezels van het wasgoed doordringt.