Top 5 duurzaamste energieleveranciers van dit moment!

Top 5 duurzaamste energieleveranciers van dit moment!

Groen, groener, groenst! Nederland wordt steeds duurzamer en dat is te merken! Voor de milieubewuste energieconsument hebben wij de groenste energieleveranciers op een rijtje gezet. Wij kijken naar het duurzaamheids cijfer dat de aanbieders hebben ontvangen van Greenpeace & de Consumentenbond en natuurlijk naar de prijs. Is het al tijd om over te stappen van energieleverancier? En wil je graag duurzaam wonen? Dan is dit zeker het lezen waard.

#1 Van de Bron: De naam zegt het al, je neemt de energie direct van de bron af. Hierdoor kan Van de Bron redelijk voordelig energie leveren aan haar klanten. Voor groene energie betaal je doorgaans een hogere prijs dan voor grijze energie, bij deze aanbieder zijn de prijzen voor groene energie echter heel schappelijk. Met een cijfer van 9,6 qua duurzaamheid weet je zeker dat je goed zit bij deze leverancier.

De prijzen per huishouden op een rijtje:

Singel – €1.088 p/m.

Duo – €1.335  p/m.

Gezin – €1.681 p/m.

#2 Pure Energie: De eerste energieleverancier met een 10 in onze top 5! Je moet bij deze aanbieder wel iets dieper in de portemonnee tasten dan bij onze eerste keuze. Toch is deze helemaal groene aanbieder een perfecte keuze voor de duurzame consument.

Singel –  €1.224 p/m.

Duo – €1.475 p/m.

Gezin –  €1.832 p/m.

#3 Greenchoice: Met een 8.5 als cijfer wel wat minder groen dan onze eerste en tweede keuze maar een goede derde optie op basis van de prijs! (Alhoewel Greenchoice wel wat duurder is dan Van de Bron.) Ze investeren immers nog in windmolens en andere duurzame projecten, investeer mee in de groei van windmolenparken door energie bij Greenchoice af te nemen.

Singel – €1.122 p/m.

Duo – €1.347 p/m.

Gezin – €1.905 p/m.

#4 Qurrent: De tweede nummer 10 beoordeling in onze top 5 is voor Qurrent energie! Qurrent is al 4 jaar op rij bekroond tot groenste energieleverancier. Deze plaats deelt het bedrijf nu wel met Pure Energie en OM. Naast een goed tarief biedt Qurrent ook leuke acties zoals investeren in een gezamenlijke buurt windmolen. Zo ben je direct investeerder van groene energie bij jou in de buurt! Door je samen met andere buurtbewoners in te schrijven kan er een nieuwe windmolen gerealiseerd worden.

Singel – €1.319 p/m.

Duo – €1.570 p/m.

Gezin – €1.929 p/m.

#5 Huismerk energie: Met een 8.6 bekroond door Greenpeace en de Consumentenbond. Een vergelijkbaar initiatief als Van de Bron, waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van lokaal opgewekte groene energie. Wel in een iets hogere prijsklasse.

Singel – €1.279 p/m.

Duo – €1.526 p/m.

Gezin – €1.881 p/m.

Kies ook voor duurzame energie en help de aarde schoon te houden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *