Verschillende typen warmtepompen

Verschillende typen warmtepompen

Bent u op zoek naar een manier om milieubewust en duurzaam uw huis of een pand te verwarmen? Of wilt u meer geld besparen op de gasrekening? Dan is het misschien een idee om over te stappen op een warmtepomp. U kunt deze pomp gebruiken naast een traditionele gasketel, maar de pomp kan de ketel ook volledig vervangen. Hier zijn voor u de mogelijkheden op een rijtje.

 

Om te beginnen is er een Hybride warmtepomp. Deze pomp kunt u gebruiken in combinatie met de gasketel die u waarschijnlijk al in huis hebt hangen, omdat deze pomp ervoor zorgt dat elektriciteit en gas met elkaar kunnen samenwerken. Uw huis zal vooral verwarmd worden door de warmtepomp, maar wanneer het erg koud is buiten, kan de gasketel helpen om uw huis weer snel op temperatuur te brengen. Deze pomp is dus vooral geschikt voor mensen die al een gasketel hebben die nog in goede staat is, en daar iets aan toe willen voegen.

 

Een andere manier om minder gas te gebruiken bij het opwarmen van het huis is om een volledig elektrische warmtepomp aan te schaffen. Deze pomp werkt namelijk volledig gasloos! Hiermee kunt u uw gasketel dus wel buiten de deur zetten, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar van deze pomp: de Loria lucht/water warmtepomp, de Toros Vision combiwarmtepomp en de Aquatop brijn/water warmtepomp.

 

De derde soort is een gasabsorptie warmtepomp. Deze pomp haalt de warmte uit de buitenlucht of uit de grond om het water te verwarmen. De pomp is vooral geschikt voor utiliteitspanden, zwembaden en appartementencomplexen. Dit komt omdat de pomp optimaal werkt wanneer er veel draaiuren zijn, hij hoeft het water dan namelijk niet steeds opnieuw te verwarmen, het water blijft continu warm.  Het verschil met een elektrische warmtepomp is dat deze pomp op aardgas werkt in plaats van elektriciteit.

 

Het zou mooi zijn als steeds meer mensen gebruik gaan maken van alternatieven voor de traditionele gasketel. Dit zorgt er namelijk voor dat het energieverbruik aanzienlijk kan worden teruggedrongen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *