Vijf redenen om te kiezen voor een e-bike

Vijf redenen om te kiezen voor een e-bike

Er rijden in Nederland steeds meer e-bikes rond. Wat zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor een elektrische fiets?

Reden 1: wind tegen, geen probleem

Een groot voordeel van een e-bike is dat hij je ondersteunt en extra snelheid geeft. Dat is prettig, zeker als je wind tegen hebt. Keihard trappen tegen de wind in en nauwelijks vooruit komen behoren met een e-bike tot het verleden. Door de elektrische ondersteuning ga je gewoon lekker vooruit, en kom je niet met een bezwete rug op je bestemming aan. Dat je kapsel er wat verwaaid uit kan zien, daar kan een e-bike helaas ook niets aan veranderen natuurlijk…

Reden 2: je komt nog eens ergens

Houd je van fietsen, maar ben je geneigd om nooit al te ver te gaan tijdens een fietstochtje? Dan kan een e-bike ervoor zorgen dat je die lange toertochten nu eindelijk eens wel gaat maken. Je hoeft niet bang te zijn dat je op je verste punt bent en het niet meer ziet zitten om terug naar te fietsen, met je ingebouwde motortje komt dit altijd goed. Althans: als je de accu vooraf goed hebt opgeladen natuurlijk.

Reden 3: ze worden steeds goedkoper

Er komen steeds meer aanbieders van e-bikes op de markt en dat zie je aan de prijzen. Alhoewel er nog steeds hele dure modellen te koop zijn, neemt ook het aantal degelijke e-bikes voor een vriendelijke prijs steeds verder toe. En nu het niet meer nodig is om als de accu na een aantal jaren slecht wordt direct een compleet nieuwe accu aan te schaffen, wordt het op de lange termijn nog goedkoper. Je kunt je fiets accu reviseren, wat neerkomt op alleen het binnenste van de accu vervangen in plaats van de hele accu. Je accu reviseren is een stuk goedkoper dan een nieuwe accu kopen en een stuk milieuvriendelijker bovendien.

Reden 4: ja gaat eerder met je fiets naar het werk

Wil je graag met de fiets naar je werk, maar is het nét iets te ver? Met een e-bike is de afstand waarschijnlijk wel prima te overbruggen. Zo kom je niet bekaf op je werk aan en sta je nooit meer in de files. Ideaal!

Reden 5: je haalt nog eens iemand in

Waarschijnlijk heb je het de laatste jaren vast wel eens meegemaakt: je rijdt op je fiets, haalt voor je gevoel best een lekkere snelheid, en toch word je aan alle kanten ingehaald door mensen die ook nog eens vaak een stuk ouder dan jij zijn. Ja, natuurlijk, die worden een handje geholpen op hun e-bike, maar slecht voor je ego blijft het. Heb je zelf een e-bike dan kun je hen eindelijk eens bijhouden of, beter nog, zelf inhalen. Zoete wraak!