Voordelen van rolluiken

Voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn kunststof of aluminium luiken die strak langs het raam worden gemonteerd. Hierdoor kun je ramen (en deuren) extra goed bedekken en dat heeft zo zijn voordelen. Ze zijn zelfs nauwelijks op één hand te tellen! Rolluiken passen ook nog eens uitstekend bij ieders budget, want Klussenbedrijf Arnhem verkoopt, levert en monteert elektrische rolluiken al vanaf 75 euro incl. levering en montage.

Zonwering

Nu het in de Nederlandse zomers ook gemakkelijk boven de dertig graden kan worden, is een beetje zonwering geen overbodige luxe. Wanneer de zon vol op jouw raam schijnt, wordt het binnen al snel warm. En een beetje verkoeling is juist zo lekker wanneer buiten de mussen van het dak vallen. Je kunt natuurlijk een airco aanschaffen, maar dit prijzige apparaat heeft geen goede invloed op de luchtkwaliteit binnenshuis. Met rolluiken daarentegen houd je de zon eenvoudig buiten.

Inbraakpreventie

Wanneer je ‘s nachts de rolluiken goed dicht hebt zitten, is het heel lastig voor inbrekers om binnen te komen. Dit kan eigenlijk niet geluidloos en de inbrekers zullen vooral erg vertraagd worden. Jouw woning zal dus sneller overgeslagen worden wanneer er inbrekers actief zijn in de wijk. Misschien niet zo fijn voor de buren, maar wel zeker voor jou!

Verduistering

Sommige mensen kunnen alleen heel lekker slapen wanneer het zo donker mogelijk is in de slaapkamer. Gordijnen kunnen het stralende zonnetje om zeven uur in de ochtend vaak al niet meer tegenhouden. Rolluiken zijn dan de oplossing! Doordat de ramen van jouw slaapkamer volledig worden afgesloten, komt er geen straaltje licht doorheen. Dat is misschien niet zo goed voor jouw natuurlijke ritme, maar goed slapen zul je zeker doen. 

Isolatie

Waar je in de zomer de warmte goed buiten kunt houden, zul je met rolluiken in de winter juist de warmte binnen kunnen houden. De ramen krijgen namelijk een extra laagje isolatie en dat zal vooral ‘s nachts ervoor zorgen dat de warmte niet ontsnapt. Zo kun je de verwarming weer iets lager zetten en dat scheelt in de kosten. Rolluiken isoleren ook tegen geluid, wat fijn is wanneer je aan een drukke straat woont en slaapt.