Waarom keramische tegels kopen?

Waarom keramische tegels kopen?

U hebt de vele vloerbedekkingsopties bekeken en u neigt naar de aankoop van een keramiek vloer. Hier zijn een paar punten om te overwegen als u uw beslissing voorbereidt:

Waarom keramische vloertegels kopen?

Een Keramische vloertegel is een populaire keuze voor de huizen van vandaag. Het is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en geeft kamers een chique uitstraling. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in een aantal maten, vormen, texturen en kleuren, en passen bij bijna elke inrichtingsstijl. Het leggen van keramische tegels is een klus die handige huiseigenaren zelf kunnen doen met geduld en een beetje begeleiding. Echter, misplaatste of ongelijk verdeelde tegels zal kijken armoedige en het verwijderen van hen zal een karwei zijn, dus als u twijfelt aan uw vaardigheden laat de installatie aan een professional.

Soorten keramische vloertegels

Er zijn twee belangrijke soorten keramische tegels. Steengruis tegels worden gemaakt door extrusie van natuurlijke klei of leisteen. Het andere type wordt gemaakt door kleistof samen te persen. De tweede categorie omvat wandtegels, mozaïektegels en vloertegels. Elk type keramische tegel kan geglazuurd of ongeglazuurd zijn, met inbegrip van porseleinen tegels.

Geglazuurde tegels zijn verkrijgbaar in hoogglans, mat, en schurende slip-bestendige afwerkingen. De hoog-glanzende tegels zullen glad worden wanneer nat, zodat zijn zij waarschijnlijk geen goede keus voor vloeren. Handgeschilderde geglazuurde tegels zijn er in mooie en ingewikkelde patronen, maar het glazuur loopt niet helemaal door, dus als er een barst in komt, zult u de kleur binnenin zien, wat uw tegel een disharmonisch uiterlijk geeft.

Mozaïektegels worden gemaakt van verschillende soorten klei waaraan kleurpigmenten worden toegevoegd, zodat de kleur helemaal door de tegel heen gaat. Deze tegels zijn verkrijgbaar in geglazuurde of ongeglazuurde afwerkingen. Zij zijn ook bestand tegen vocht en zullen niet gemakkelijk afbrokkelen.

Quarry tegel is gemaakt van een mengsel van ongeglazuurde klei. Deze tegels zijn verkrijgbaar in aardetinten: grijs, rood en bruin. De kleur komt van de klei en van de temperatuur en duur van het bakken. Deze tegels zijn meestal poreus en kunnen vlekken veroorzaken als ze niet worden afgedicht. Steengruis tegels komen in vierkanten, rechthoeken, en zeshoeken.

Porseleinen tegels worden gebakken bij extreme temperaturen, waardoor ze sterker en harder zijn dan andere keramische tegels. Ze zijn uiterst slijtvast en absorberen minder water dan andere keramische tegels, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor druk belopen delen van het huis, vooral die delen die regelmatig aan vocht worden blootgesteld.