Wat moet je meenemen op skivakantie?

Wat moet je meenemen op skivakantie?

Je gaat voor het eerst op wintersport en je hebt geen idee wat je moet meenemen en wat je allemaal moet regelen. Hieronder vind je tips waar je aan moet denken als je op skibvakantie gaat. 

Schaf de juiste ski benodigdheden aan

Als je gaat skiën hebt je natuurlijk een goede uitrusting nodig. Goede skispullen kunnen blessures en ongelukken voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan goede ski’s, zonder kom je de berg niet af namelijk. Daarnaast heb je ook skischoenen nodig, het is belangrijk dat deze goed en comfortabel zitten, anders kan je dagenlang last hebben van pijn. Ook heb je skikleding en accessoires nodig. Het kan erg koud worden, het is daarom van belang om goede kleding te hebben zodat je niet nat wordt en/of onderkoelt. Behalve goede ski’s, schoenen en kleding heb je ook een ski helm, een skibril en goede ondergoed nodig. Een ski helm is bijna overal verplicht, wat een goed idee is, aangezien de kans groot is dat je zal vallen. Ook de skibril is belangrijk. De witte sneeuw weerkaatst het zonlicht, wat heel slecht voor je ogen is. Daarnaast kan je met een ski bril ook alles beter zien en beter dieptes zien. Goed ski ondergoed houd je warm tijdens het skiën, je wilt niet onderkoelt raken wanneer je helemaal boven aan staat. 

Regel de accommodaties

Wanneer je op wintersport gaat, heb je een accommodatie nodig. Ga je met kinderen op skivakantie? Kijk dan naar accommodaties die ski vriendelijk zijn. Ben je met vrienden op skivakantie? Dan is het wel zo leuk als je lekker aan après-ski kan. Daarnaast is elk land ook verschillend. Ook qua prijs. Oostenrijk en Zwitserland zijn duurder dan bijvoorbeeld Duitsland of Tsjechië.  

Spullen voor in de accommodatie

Behalve ski spullen heb je ook andere spullen nodig voor bijvoorbeeld in de accommodatie. Denk aan toiletartikelen, pantoffels, normale kleding, handdoeken, eventueel beddengoed, eten en drinken en misschien zwemkleding als er een zwembad is.

De accessoires voor op de piste

Ook heb je de beste skikleding aan, je hebt nog steeds een paar items nodig die onmisbaar zijn voor als je op de piste staat. Het is zeker aan te raden om elke dag zonnebrandcrème te dragen. Je zal door de weerkaatsende zon snel verbranden. Vergeet ook de lippen niet! Die zijn ook heel gevoelig voor verbranding van de zon aangezien de huid van je lippen nog dunner is dan de huid op je gezicht. 

De praktische zaken

Naast dat een wintervakantie heel leuk is, is het handig om op tijd de praktische zaken te regelen. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan de goede verzekering? Heb je al een reisverzekering, check dan even of wintersport wel meeverzekerd is, dit is namelijk niet altijd het geval. Mocht het wel zo zijn, kijk dan ook even goed wat precies allemaal onder verzekering valt. Vergeet ook de opladers niet, de wereldsteker, geld, pinpas, paspoorten en telefoonnummers in geval van nood.