Wat te doen met bouwafval tijdens een verbouwing?

Wat te doen met bouwafval tijdens een verbouwing?

Een verbouwing levert altijd meer bouwafval op dan dat je op voorhand berekend. Of je nou de verbouwing uit handen geeft of zelf gaat verbouwen: het nodige bouwafval moet netjes afgevoerd worden. Weten wat te doen met het bouwafval tijdens het verbouwen? Wij geven in dit artikel handig advies.

Voor het afvoeren van bouwafval zijn er grofweg drie manieren, namelijk: 

  • Zelf het bouwafval afvoeren naar de milieustraat
  • Een bouwafval container voor de deur regelen
  • Aannemer of sloopbedrijf dit uit handen laten nemen

Zelf bouwafval afvoeren

De meeste gemeenten in Nederland hebben wel een milieustraat waar je gratis of tegen een kleine vergoeding je afval kunt afvoeren. Het nadeel van het zelf afvoeren is dat je een aanhanger moet hebben. Heb je deze niet zelf in bezit? Dan moet je er een huren en dat kost tijd en geld. Het zelf afvoeren is misschien de voordeligste optie, maar het is veel meer werk en kost meer tijd. Al het bouwafval heb je namelijk twee keer in handen. 

Bouwafval container regelen

Een bouwafval container wordt ook wel puincontainer, bouwcontainer en kluscontainer genoemd. Al deze benamingen staan voor hetzelfde, namelijk een grote stalen bak waar je jouw bouwafval in kwijt kunt. Je kan gemakkelijk online een bouwcontainer regelen via Puincontainershop.nl. Dit is eigenlijk de ideale manier om al het bouwafval van de verbouwing dichtbij huis af te voeren. De bouwcontainer wordt voor de deur afgeleverd en na de afgesproken periode wordt deze weer opgehaald.

Aannemer neemt dit voor je uit handen

Heb je een sloopbedrijf of aannemer ingeschakeld voor jouw verbouwing? Dan kan je vragen om het afvoeren van het afval mee te nemen in de offerte. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoef je zelf niet meer te regelen.