Wat te doen met die lege zolderkamer?

Wat te doen met die lege zolderkamer?

Hier zijn enkele leuke ideeën voor die zolderkamer die je niet gebruikt.

Kinderkamer

Als u wat extra ruimte nodig heeft voor uw kinderen om rond te rennen en te spelen, kan de zolder de perfecte plek zijn om een kleurrijk, kindvriendelijk wonderland te creëren. Maar, waar begint u? Ten eerste, overweeg hoe u en uw kinderen toegang krijgen tot de zolder. Om de toegankelijkheid te vergroten, kunt u ook een wenteltrap gebruiken, die niet alleen functioneel is, maar ook een klassieke, visuele flair heeft. Een zoldertrap plaatsen is een andere optie, maar zoek er een met extra veiligheidsmaatregelen zoals antisliptreden en een verzonken vergrendelsysteem.

Speelkamer

Heb je extra ruimte nodig voor familiebanden? Stof die oude Monopolydoos af: uw zolder kan de perfecte oplossing zijn voor familie spelavonden. Een speelkamer op zolder kan ook een geweldige plek zijn om met vrienden samen te komen, vooral als je het budget en de ruimte voor een bar hebt.

Badkamer

Wie wil er nou geen extra badkamer in huis? Een uitdaging bij het toevoegen van een badkamer op zolder is dat je ook aan nieuw sanitair moet denken. De plaatsing van uw bestaande sanitair zal waarschijnlijk de beste manier om uw zolder badkamer renovatie te structureren, zoals boven de keuken of badkamer op de vloer beneden.

Kantoor

Een zolderkantoor is een geweldige aanvulling voor uw woning, omdat het u een kamer biedt weg van de belangrijkste hubs van het huis. Met de juiste geluiddempende materialen kunt u genieten van een stille ontsnapping waar u zich kunt concentreren en productief kunt zijn. Dit is vooral een praktisch idee als u thuis werkt maar geen vaste werkplek heeft.

Thuis bioscoop

Naar de film gaan kan duur zijn, dus waarom zou je niet je eigen thuisbioscoopervaring creëren? Als u ruimte heeft voor een projector en een lege muur of scherm, kan uw zolder een goede ruimte zijn om, om te bouwen tot een thuisbioscoop.