Weet u wat de voordelen van een stoomketel zijn?

Weet u wat de voordelen van een stoomketel zijn?

Stoom wordt veel gebruikt! Het gebruik van stoomketels wordt vooral binnen industriële toepassingen en bij het aandrijven van generatoren gebruikt. Denkt u bijvoorbeeld aan de voortstuwing van schepen of de verwarming van grote installaties. Ook voor stadsverwarming kan stoom worden gebruikt.

Dit zijn de voordelen van een stoomketel?

Stoomketels zijn betrouwbaar en zeer energiezuinig! Het gebruik van stoomketels wordt als één van de zuinigste manieren van energie-opwekking gezien. Wat zijn de voordelen van een stoomketel? We noemen u graag 3 redenen waarom u voor een stoomketel kiest.

  • Rendement tot 102%. De stoomketels van het Duitse merk Certuss hebben een standaard rendement tot 94%. De stoomketels maken slim gebruik van een warmtewisselaar waardoor de warmte uit rookgas wordt opgenomen en wordt afgegeven aan het water. Het rendement kan tot 102% verhoogd worden door gebruik te maken van een dubbele warmtewisselaar. Een rendement van 102% betekent dat uw stoomketel meer oplevert dan dat hij u aan gas kost!

 

  • Een stoomketel levert snel stroom doordat de verbrandingslucht wordt voorverwarmd tot meer dan 70 graden. Als een stoomketel gebruik maakt van het waterpijpprincipe waarbij de brandstof wordt vermengd met verbrandingslucht, wordt het water in de ketel verwarmd door de straling van het vuur en de warmte van de rookgassen. In tegenstelling tot een stoomketel met een vuurpijpketel of benzinemotoren hoeft niet eerst de hele ketel/motor opgestookt te worden waardoor er snel stroom geleverd kan worden.
  • De capaciteit van een stoomketel kan gemakkelijk aangepast worden aan de veranderende warmtevraag. Dankzij de capaciteit van 8 kg per uur tot 2000 kg per uur, kunt u tot wel 10.000 kg per uur gebruiken.

Bent u op zoek naar een stoomketel met een rendement tot 102%, die snel stoom levert snel in kan spelen op de veranderende warmtevraag? Dan zoekt u Certuss stoomketels!

One thought on “Weet u wat de voordelen van een stoomketel zijn?

  1. Handig, ik kende het type stoomketel niet. Ikzelf heb een normale CV ketel, afgelopen week kwam mijn installateur langs om de boel te controleren en te onderhouden. Hij heeft de koppelingen vervangen met straub koppelingen, volgens hem kwam dit de veiligheid en gebruik ten goede. Erg blij als de boel weer is gedaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *