Welke binnendeur voor welk interieur?

Welke binnendeur voor welk interieur?

Er zijn een heel aantal verschillende interieurstijlen. Mensen verschillen daar toch nog wel veel in. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die zouden kiezen voor een klassiek interieur maar zo zijn er ook mensen die alles in huis in deze tijd willen hebben. En in deze tijd heb ik het dan vooral over een modern interieur. Tegenwoordig wordt er veel gedaan met witte muren, zwarte kozijnen en deuren. Maar dat neemt niet weg van het feit dat er genoeg mensen zijn die van een heel ander interieur houden. Bijvoorbeeld dus klassiek, landelijk, jaren 30 stijl. Een binnendeur speelt een ontzettende grote rol in ieder interieur. En de vraag is dan dus, welke binnendeur past in welk interieur? Daar ga ik hier onder meer over vertellen.

Verschillende binnendeuren

Er zijn over het algemeen best veel verschillende binnendeuren. Zo heb je; industriële, jaren’30, klassieke, landelijke, moderne en tijdloze binnendeuren. Ik zal even in het kort omschrijven wat het precies voor deuren zijn.

Industriële binnendeuren worden vooral gekenmerkt door het strakke ontwerp en de smalle stijlen. Het zijn houten deuren die volledig afgelakt zijn. Daarnaast zijn de industriële binnendeuren met glas standaard voorzien van 8 mm dik veiligheidsglas.

Jaren 30 deuren vallen vaak op vanwege het glas dat in de meeste gevallen bovenin de deur zit. Tevens geldt dit niet voor alle jaren 30 deuren! Jaren 30 deuren geven jouw woning een authentieke uitstraling en maak je perfect af met bijpassend deurbeslag.

Klassieke binnendeuren vallen erg op vanwege de sierlijke profilering en facetprofiel. Daarnaast kan je bij deze deur bijvoorbeeld ook kiezen voor ‘glas in lood’ glas. Dit geeft een elegante uitstraling aan jouw woning.

Landelijke deuren hoor je het al aan de naam. Dit zijn deuren met neutrale en natuurlijke kleuren en tinten. Dit zijn dan ook echt deuren die bij een woning passen voor bijvoorbeeld op een boerderij.

Jaren ’30 deuren kenmerken zich door de natuurlijke materialen en de houten kozijnen. Deze deuren zijn volledig dicht, of met glas. Je ziet vaak een jaren 30 deur met glas in het midden, of alleen bovenin de deur.

Ik hoop dat je nu een beeld hebt over de verschillende binnendeuren die er allemaal zijn. Bijvoorbeeld bij Sleiderink Bouwmaterialen zijn al deze deuren verkrijgbaar. Zij hebben een ruim overzichtelijk assortiment waardoor je zeker een keuze kunt maken.