Welke ladder past bij welke klus?

Welke ladder past bij welke klus?

Toegangsladders

Trapladders kunnen bijna overal gebruikt worden omdat ze geen steunmuur nodig hebben. Dit maakt ze ideaal voor een breed scala aan werkzaamheden, waaronder het reinigen van ramen, schilderen en decoreren of bouwwerkzaamheden. Ze hebben de neiging om te komen met een speciaal mechanisme dat ze vergrendelt in een ‘A’ vorm.

Kleine stapkrukken

Wanneer u iets nodig heeft dat net iets buiten bereik is, bijvoorbeeld de bovenkant van een plank of een verlichtingsarmatuur, is een kleine opstapkruk een goede optie. De opstapkruk is een bijzondere favoriet omdat hij klein en licht is en toch stevig genoeg om overal in huis te gebruiken, ook in de keuken of in de garage.

Swingback & Platform Trapladders

Het belangrijkste verschil tussen de twee types is de toevoeging, of het ontbreken van een platform aan de bovenkant van de ladder. Swingbacktrapladders (zonder platform) zijn perfect voor snelle opdrachten, of opdrachten waarvoor niet veel apparatuur nodig is. Ze kunnen snel van de ene naar de andere locatie worden verplaatst, wat ideaal is voor reizende vakmensen. Ondertussen bieden platformladders u extra ruimte, zodat u tijdens het werk gereedschap of materiaal kunt oppakken en neerzetten. Zo kunt u indien nodig langer op hoogte werken.

Verlengingsladders

Verlengingsladders kunnen worden samengesteld uit twee of drie schuifsecties die kunnen worden uitgeschoven tot een bereik van 10 meter! Ze zijn favoriet bij vakmensen en doe-het-zelvers vanwege hun veelzijdigheid en compacte opberggrootte. Als u op hoogte moet werken, maar niet op een dak, is een eenvoudige uitschuifbare ladder een perfecte oplossing. Reken altijd op een meter boven het hoogste punt waar u verwacht te werken, zodat u nooit zonder ladder komt te zitten.

Telescoop ladders

Wat de compacte ladders betreft, kunt u niet compacter worden dan een telescoopladder! Op dezelfde manier als een verrekijker of een telescoop (waar de naam vandaan komt) kunnen deze ladders tot een heel klein formaat worden ingepakt als ze niet in gebruik zijn. Deze stijl van ladders is perfect voor mensen met beperkte ruimte, of voor mensen die op grote hoogte moeten komen tijdens het rijden. Ze passen in de meeste auto’s, kasten en bestelwagens. De beste telescooptrappen vind je bij DIRKS trappen.

Combinatieladders

Als u uw ladder regelmatig en voor verschillende taken moet gebruiken, dan is een combiladder ideaal voor u. Door de functionaliteit van een trapladder, een uitschuifbare ladder en een trapgatwerkplateau te combineren, investeert u echt in een goede allrounder.