Wij gaan voor houten kozijnen!

Wij gaan voor houten kozijnen!

Steeds vaker zien we de reclames voor kunststof of aluminium kozijnen voorbijkomen. Het lijkt tegenwoordig of houten kozijnen helemaal niet meer bestaan. Daarom wordt het de hoogste tijd om eens op een rijtje te zetten waarom u wel voor houten kozijnen moet kiezen

Duurzaamheid en levensduur

Vaak wordt beweerd dat kunststof of aluminium beter zou zijn voor het milieu. Niets is minder waar. Houten kozijnen kunnen met het juiste onderhoud net zo lang meegaan als uw woning zelf. Kunststof of aluminium kan gaan slijten door verwering en moet dan zijn geheel vervangen worden.

Ook wordt beweerd dat houten kozijnen ten kosten gaat van de natuur en de bebossing. Veel hout komt tegenwoordig uit gebieden die bedoeld zijn voor de productie van hout. Deze verantwoordelijke manier van bosbeheer dragen ook bij aan het milieu en zorgt ervoor dat de natuurgebieden niet verloren gaan.

De prijs blijft echter vaak een “item” voor consumenten bij de aanschaf van kozijnen. Maar durf verder te kijken. Aluminium en kunststof is bij de aanschaf inderdaad goedkoper. Maar de slijtage is hoger waardoor deze kozijnen vaker vervangen moeten worden. Daarnaast heeft hout de energiebesparende eigenschap. U kunt u huis dus met houten kozijnen ook nog eens beter isoleren. U hoeft hierdoor minder te stoken en dat gaat u terugzien op de energierekening waarmee u dus geld kan besparen. Door minder te stoken draagt u ook uw steentje bij aan het milieu. Door de materiaaldichtheid is hout niet alleen geschikt om te isoleren maar laat het ook minder geluid door waardoor u minder last heeft van lawaai.
Bij houten kozijnen outlet zijn de houten kozijnen ook nog scherp geprijsd.

De uitstraling

Naast de voordelen van onderhoud, isolatie en milieu kan er gewoon geen enkel ander type materiaal in de buurt komen van de uitstraling die houten kozijnen meegeven aan uw woning. Doordat hout een natuurproduct is, is het gewoon niet mogelijk om de nerven van hout etc. na te bootsen. U heeft dus altijd een bijzondere en authentieke uitstraling. Ook de kleur is eenvoudig te vervangen door een likje verf te geven aan de kozijnen kunt u gemakkelijk weer een nieuwe uitstraling meegeven. Het voordeel is ook dat houten kozijnen op maat gemaakt kunnen worden. Hierdoor past het altijd perfect in uw woning.