Zo ga je de drie vaak voorkomende problemen met je wit bankstel te lijf

Zo ga je de drie vaak voorkomende problemen met je wit bankstel te lijf

Witte meubels geven gelijk een sjieke uitstraling aan je interieur, maar kunnen ook een bron van frustratie zijn.

Vooral een witte bankstel in je woonkamer wilt ondanks de voorzorgsmaatregelen die je treft bevlekt raken, waardoor je meer tijd in het onderhouden ervan stopt dan je bij de aanschaf ervan in gedachte had. Aangezien ik weet dat je je tijd liever relaxend op je bank dan het schoonmakend daarvan doorbrengt, bespreek ik in de volgende alinea’s drie vaak voorkomende problemen van een dergelijk bankstel. Natuurlijk geef ik je ook aan hoe je die oplost.

Probleem één: oeps een vlek

Het is haast niet te vermijden dat je op een bepaald moment een vlek op je bankstel ziet. In de meeste gevallen zal het je meteen duidelijk zijn hoe het erop gekomen is, terwijl de mogelijkheid ook bestaat dat je pas op een later moment daar achter komt. Gelukkig is er tegenwoordig een breed scala aan schoonmaakproducten die ondermeer zijn ontwikkeld voor het verwijderen van vlekken op wit meubilair. Je kan enerzijds door advies in te winnen bij de zaak waar je je bankstel kocht precies weten welke producten geschikt zijn voor je bank en anderzijds zelf door te googlen achter die informatie komen. Het is tevens een goeie gewoonte om de desbetreffende spullen in huis te hebben zodat je eventuele vlekken gelijk kan verwijderen op de juiste manier.

Probleem twee: help mijn bankstel wordt gelig

Heb je je wit gekleurd één-, twee- en driezit bankstel al een tijdje staan en merk je dat het aan het verkleuren is? Dan is dit probleem te wijten aan de inval van het zonlicht in je woonkamer. Misschien moet je overwegen je bankstel elders te plaatsen of er voor kiezen om zwaardere gordijnen op te hangen. Het om de zoveel tijd van plaats verwisselen van je stoelen( kussens) wil ook wel eens helpen.

Probleem drie: we krijgen veel gasten op bezoek

Tja, om de zoveel tijd moet je er echt aan geloven dat ook jij veel gasten moet ontvangen. Het kan zijn ter gelegenheid van de verjaardag van jezelf of één van je huisgenoten, rouwvisite of gewoon vanwege de gezelligheid in december. De gedachte dat je daarna met een vies bankstel komt te zitten kan er voor zorgen dat je er erg tegen op kijkt gastvrouw of gastheer te zijn. Dit probleem los je eenvoudig op door:
– Een stoelhoes of kleed over het bankstel heen te doen;
– Je wit bankstel uit de ruimte waar je gasten zal ontvangen te verwijderen; of
– Een ieder die van je bank gebruik zal maken vooraf te vragen een beetje voorzichtig te zijn.

Zorg er in ieder geval wel voor dat je het juiste schoonmaak product in huis hebt, zodat je gelijk kan ingrijpen indien iemand bijvoorbeeld met wijn,morst.

Het bezitten van een witte bank, zitbank of fauteuil hoeft dus geen probleem te zijn wanneer je precies weet hoe je eventuele calamiteiten moet aanpakken. Met dit artikel hoop ik je daarmee te hebben geholpen. Mocht je echter nog met vragen zitten, dan kan je die natuurlijk altijd stellen.