Zo kan jij jarenlang genieten van jouw rolluiken

Zo kan jij jarenlang genieten van jouw rolluiken

Heb jij jouw woning voorzien van rolluiken en wil je daar zo lang mogelijk van genieten? Dan is goed onderhoud van groot belang. Door jouw rolluiken goed te onderhouden kan de levensduur van jouw rolluiken verlengd worden en blijven ze aanzienlijk langer intact. Het onderhouden van de rolluiken bestaat uit schoonmaken, kleine onderhoudswerkzaamheden en het uitvoeren van reparaties. Wij geven je een aantal tips en tricks wat betreft het onderhoud van rolluiken. Door deze tips op te volgen blijven jouw rolluiken in topconditie.

Het belang van goed schoonmaken

Het belangrijkste onderdeel van rolluikonderhoud is het schoonmaken er van. Door jouw rolluiken goed schoon te houden kunnen veel mankementen voorkomen worden. Het schoonmaken van de rolluiken bestaat uit het schoonmaken van de binnenkant én de buitenkant van de rolluiken. Het is tevens belangrijk om de geleiders van de rolluiken te reinigen, omdat hier veel vuil in gaat zitten. Het reinigen van de rolluiken kan worden uitgevoerd met een zachte spons en een sopje. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen, omdat deze de lak van de lamellen kan beschadigen, waardoor het vuil zich sneller ophoopt. Wil je jouw rolluiken echt in topconditie houden? Dan is het aan te raden om de lamellen van jouw rolluiken éénmaal per jaar in de wax te zetten. De wax zorgt er voor dat de rolluiken soepel blijven functioneren en dat vuil zich minder snel ophoopt.

Onderhoudswerkzaamheden

Naast regelmatig schoonmaken behoeven de rolluiken zo nu en dan ook een kleine onderhoudsbeurt. Vooral de geleiders van de rolluiken verdienen wat extra aandacht. Door de geleiders goed schoon te houden en de rubbers regelmatig in te smeren met WD40 (teflonspray) blijven de rolluiken soepel lopen. Gebruik voor het insmeren van de rubbers geen vette substanties, omdat dit vuil aantrekt en het er juist voor kan zorgen dat de rubbers uitdrogen, waardoor de rolluiken kapot kunnen lopen.

Kleine reparaties

Ondanks goed onderhoud kan het voorkomen dat er een onderdeel van jouw rolluiken kapot gaat. Gelukkig kan je vandaag de dag jouw nieuwe rolluikonderdelen eenvoudig online bestellen. Jouw rolluikonderdelen online bestellen kent veel voordelen. Zo vind je online vaak een groter aanbod rolluikonderdelen dan in een rolluikenspeciaalzaak en kan je bovendien in alle rust het onderdeel uitzoeken dat bij jouw rolluiken past. Door jouw rolluikonderdelen online te bestellen ben je niet gebonden aan de openingstijden van de winkel en worden de onderdelen binnen afzienbare tijd bij jou thuis bezorgd. Dat is wel zo gemakkelijk.