Zoek je naar een tijdelijke of langdurige opslagruimte?

Zoek je naar een tijdelijke of langdurige opslagruimte?

Het lijkt soms ironisch dat tegenwoordig huizen steeds kleiner worden, maar er meer van hen wordt gevraagd. Huizen worden nu zo’n 20% kleiner en zogenaamd efficiënter gebouwd, maar dit is niet in verhouding met de meubels die worden geproduceerd. Alleen al de gemiddelde banken lijken intussen zeven centimeter groter te zijn, zowel in diepte als in lengte. Het is dus gemakkelijk te zien waar de druk op de ruimte vandaan komt. Mocht je dus meer ruimte nodig hebben voor jouw spullen, dan kun je zowel tijdelijk als langdurig extra opslagruimte huren. In deze blog lees je de voordelen van extra opslagruimte.

Betaalbaarheid

De prijzen voor self-storage en extra opslagruimtes mogen dan wel zijn gestegen, het opslaan van spullen is nog steeds de meest voordelige manier om meer ruimte te creëren in jouw leefruimte. Bovendien bieden dit soort bedrijven aan om jouw bezittingen gratis op te halen en ook weer af te leveren. Vindt hier opslagruimte suggesties in Vianen.

Flexibel en gemakkelijk

Vroeger moest je een opslagruimte huren voor een minimumperiode van soms wel een jaar en je moest grote bestelwagens huren om heen en weer te rijden. Tegenwoordig zijn er flexibele termijnen voor opslag en halen de bedrijven jouw goederen zelfs op. Zo heb je ook niet meer de kosten en het gedoe van geleende of gehuurde busjes. Bovendien hoef je alleen de grootte te huren die het beste bij jouw behoeften past.

Veiliger opgeslagen dan in eigen huis

Het is vrijwel zeker dat jouw goederen in een veel beter beveiligde omgeving worden bewaard dan bij jou thuis het geval zou zijn. Naast de normale opslag in Utrecht met beveiliging zoals camerabeveiliging en personeel, worden de meeste locaties dagelijks verzegeld voordat ze dicht gaan. Zo weet je zeker dat niemand bij jouw spullen kan komen zonder jouw toestemming.

Beslissingen over opruimen uitstellen

Er zijn van die prachtige lampen die je mooi vindt, maar die niet in je huidige interieur passen. Of er zijn spullen waar je geen afstand van wilt doen, maar die toch in de weg staan. Of je hebt kleren die je één keer per jaar tevoorschijn haalt voor feestjes. Seizoensgebonden decoraties, zoals kerstboomversieringen, gebruik je maar voor een korte periode in het jaar. Deze kunnen verplaatst worden naar de extra opslagruimte zodat jij later pas hoeft te besluiten of ze moeten worden opgeruimd.

Ruimte maken voor een kantoor aan huis

Thuiswerken, de hele tijd of een deel van de tijd, is steeds gebruikelijker geworden. Tijdens de afgelopen paar jaar moest bijna iedereen wel thuis werken. Thuiswerken kan echter wel gepaard gaan met enkele uitdagingen. Maar ruimtegebrek hoeft niet één van die problemen te zijn. Niemand weet nog of de restricties weer terugkomen en of we echt allemaal weer “normaal” zullen gaan leven. In de tussentijd is het veel gemakkelijker om oud papier op te ruimen, samen met andere dingen die toch verplaatst moesten worden, zodat er ruimte is voor een bureau of werkruimte.  

Het is het overwegen waard om deze spullen op te slaan in een self-storage centrum totdat er een tijd aanbreekt waarin we meer zekerheid hebben. Dan weet je in ieder geval zeker dat je bureau er nog staat en dat daarmee werken niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.